سرشماري اشتغال عشاير به صنايع دستي

به گزارش ميراث آريا(CHTN) معاون طرح‌هاي آماري مرکز آمار ايران گفت: برنامه‌ريزي براي تخصيص منابع و تقسيم امکانات ميان عشاير کوچنده نيازمند سرشماري جداگانه است .
عليرضا زاهديان تخصيص منابع بيشتر به عشاير و برنامه‌ريزي دقيق براي تقسيم امکانات ميان آنها را منوط به شمارش دقيق عشاير، تعيين محل ييلاق و قشلاق آن‌ها، تعداد دام و ميزان امکاناتي که در اختيارشان است، دانست .
معاون طرح‌هاي آماري مرکز آمار ايران در توضيح اين نکته سرشماري نفوس و مسکن را مهمترين سرشماري در هر کشور توصيف کرد و گفت: همه کشورها به طور منظم سرشماري نفوس و مسکن را انجام مي‌دهند و حتي به اين سمت در حرکتند که فاصله اين سرشماري را از 10 به 5 سال کاهش دهند .
زاهديان افزود: در سرشماري نفوس و مسکن، جمعيت به چند نوع تقسيم مي‌شود، جمعيت معمولي و ساکن، جمعيت خانوارهاي دسته جمعي و نيز جمعيت غير ساکن.

معاون طرح‌هاي آماري مرکز آمار خاطر نشان کرد: در سرشماري عشاير کوچنده سوال‌هايي مانند تعداد دام، صنايع دستي، زراعت و مسير کوچ بايد پرسيده شود که در سرشماري عمومي نفوس و مسکن چنين سوال‌هايي پرسيده نمي‌شود .
زاهديان در عين حال برنامه‌ريزي‌هاي برخي سازمان‌ها و دستگاه‌هاي مرتبط با عشاير را يکي ديگر از اهداف سرشماري عشاير کوچنده ذکر کرد و گفت : برخي دستگاه‌ها با محوريت سازمان امور عشايري برنامه‌ريزي‌هايي همچون تخصيص سهميه آرد، مدرسه عشايري، امکانات بهداشتي، مبلغ مذهبي و پاره‌اي امکانات دولتي بايد انجام دهند که با امکانات روستايي متفاوت است .
وي اظهار داشت : بايد براي عشاير امکانات سيار فراهم شود ، حتي در مسير کوچ هم بايد امکانات مانند آب و خودرو براي خوراک خود و حمل و نقل دام هايشان فراهم شود که همه اينها نيازمند برنامه ريزي است .
معاون طرح هاي آماري مرکز آمار ايران گفت : در برخي مناطق دولت امکان استقرار عشايري که داوطلب استقرار هستند را فراهم کرده است .
وي افزود : در حاشيه دامداري ، فرآورده هاي لبني ، پشم ريسي و صنايع دستي نيز رايج است و در فصل قشلاق هم عشاير به زراعت مي پردازند که در مجموع بهره وري آنها را بالا مي برد .
زاهديان تاکيد کرد : برنامه ريزي در تمام اين حيطه ها نيازمند سرشماري دقيق از عشاير کوچنده است که سومين سرشماري آن قرار است از دوم تا 22 تير ماه در کشور انجام شود .
/105

انتهای پیام/

کد خبر 1387032153